35 000 feirer jul under palmene

Denne julen reiser 35 000 nordmenn på en pakketur til utlandet. Det viser beregninger fra Norges største feriearrangør Ving. Det er først og fremst sol og varme som frister oss til å bytte ut juletre og Sølvgutter med palmer og sandaler.

sydenferie

– En undersøkelse vi har gjennomført i Vings reisepanel* viser at seks av ti kan tenke seg å reise utenlands i jula, og hele 65 prosent sier sol og varme er viktigste årsak til ønsket om en jul i utlendighet, sier Elisabeth Larsen-Vonstett, informasjonsansvarlig i Ving. Hun forteller at drøyt tre av ti sier det kan være deilig å reise bort fra alle juleforberedelsene her hjemme, mens nesten like mange har lyst til å reise for å slappe av og lade batteriene.

Blant de spurte i Vings reisepanel har drøyt en av fire feiret utenlandsk jul i løpet av de tre siste årene. I kofferten lå det både julegaver (23 %), julemat (13 %) og julepynt (11 %), men seks av ti forteller at de ikke hadde med noe julerelatert i det hele tatt.

– Et lite mindretall forteller at de savnet den norske julestemningen (10 %) og selve julefeiringen (10 %) da de feiret jul i utlandet. Kanskje ikke så overraskende, men bare 3 prosent savnet snø, fortsetter Larsen-Vonstett.

Julens mest populære reisemål er Gran Canaria, fulgt av Tenerife, Jamaica og Thailand.

Reklame