2500 matvarer smykker seg med NYT NORGE

En milepæl er nådd. Den lille NYT NORGE-logoen gjør det stort hos forbrukeren. 84 % kjenner NYT NORGE, og merket gjør det virkelig enkelt for forbrukeren å velge norsk mat, sier NYT NORGE-general Nina Sundqvist.

Nyt_Norge_Nina_Sundkvist

Du finner altså NYT NORGE merket på 2500 matvarer i butikken. Det er ikke bare antall NYT NORGE produkter som har steget – antall merkebrukere har også økt betraktelig de siste årene. Nå er 69 forskjellige matprodusenter godkjente merkebrukere. NYT NORGE garantien lover forbrukerne at råvaren kommer fra norske gårder som følger strenge norske regler, og at maten er produsert og pakket i Norge.

Mange grunner til å kjøpe norsk mat

– Norsk mat er noe forbrukerne vil ha, sier Sundqvist. 56 % sier at de alltid velger norsk mat når det er mulig. Den siste forbrukerundersøkelsen vi gjorde ga oss også klar beskjed om hvorfor de som velger norsk mat gjør det: Folk ønsker å ta vare på norske arbeidsplasser, støtte den norske bonden og å støtte norsk matindustri. Mellom 50 og 60% nevner en av disse to som den viktigste grunnen. Det viser at det er mange ulike og gode grunner som ligger bak når norske forbrukere kjøper norsk mat, sier en storfornøyd Sundqvist.

Undersøkelsen som ble utført som en del av Mediacoms Brand Tracker for Matmerk i oktober 2015 i et representativt utvalg av befolkningen.

Reklame