Enkle tips for en sikker nyttårsfeiring

Nå er nyttårsfeiringen straks i gang og mange hjem gjør klar til fest. Det merker alarmsentralen til Verisure Securitas Direct som hittil i desember har mottatt over 6000 brannalarmer.

Jul- og nyttårsfeiring utmerker seg dessverre negativt med mange flere alarmer enn ellers i året. Verisure har mottatt over 6000 brannalarmer hittil i desember. Dette har resultert i tidlig varsling og aksjonering og i mange tilfeller utrykning fra brannvesenet. Heldigvis har ingen kunder kommet til skade.

nyttår

 

– De fleste av alarmene var knyttet til matlaging eller stearinlys som tok fyr i pynt, sier Cecilie Knudsen, kommunikasjonssjef i Verisure Securitas Direct, Norges største alarmselskap.

Tips og råd til en sikker nyttårsaften
Selv om julaften er mest utsatt, viser det seg at det forekommer langt flere branner og andre uhell også på nyttårsaften enn resten av året for øvrig. Derfor bør man ta visse forhåndsregler slik at man minimerer sjansen for å få nyttårsfeiringen ødelagt, sier Knudsen som oppfordrer alle til å følge Verisures sju tips for sikker nyttårsfeiring:

 1. Sjekk at røykvarslerne virker!
 2. Pass på at du ikke tørrkoker panner og kjeler på komfyren. Være ekstra oppmerksom når du lager festmiddag på nyttårsaften.
 3. Lyst på nattmat? Ta en brødskive!
 4. La aldri levende lys være tent i rom uten at noen er tilstede. Unngå brennbare lysmansjetter.
 5. Hvis du går ut ved midnatt:
  -Husk å slukke alle stearinlys!
  -Lukk vinduene så unngår du å få fyrverkeri inn i huset!
 6. Ta på beskyttelsesbriller for å unngå gnister og skader på øyene når du bruker fyrverkeri og stjerneskudd.
 7. Pass på kjæledyret ditt på nyttårsaften så det ikke blir skremt av fyrverkeri.
Reklame