Prøvehopper svevde 240 meter i Vikersund

Granerud perset med 100 meter

Halvor Egner Granerud (19) var den siste ut på bommen blant prøvehopperne, og slo til med et svev på hele 240 meter i Vikersundbakken.

Halvor_Egner_Granerud. Foto Fredrik Stenbro_Vikersund.no

Foto: Fredrik Stenbro, Vikersund.no

Torsdag satte 25 prøvehoppere utfor verdens største hoppbakke for å teste forhold og fart. Og for Halvor Egner Granerud ble det en lang flytur på hele 240 meter, 100 meter foran sin personlige rekord.

– Det var helt rått! Etter at Espen Røe hadde hoppet 226 meter, var jeg innstilt på fly bakken ned. Det var en fantastisk følelse, sier en fornøyd Granerud.

– Det føltes litt kort

Da unggutten hadde landet og fikk høre sin egen lengde, sto jubelen høyt i taket. Til tross for at det «kun» ble 215 meter i sitt andre hopp.

– Det andre hoppet føltes litt kort, men viser nå at jeg holder et høyere nivå enn de andre prøvehopperne, forteller oslogutten, som ikke hadde hoppet lengre enn 140 meter i et offentlig renn tidligere.

Med flere gode hopp over 200 meter er standarden satt for helgens renn. Meteorologisk Institutt melder om gode flyforhold, med sol, kuldegrader og lite vind. Det lover godt for tre svært spennende World Cup-renn i Vikersund denne helgen.

 

Fakta om Vikersundbakken

  • Verdens største skiflyvningsbakke
  • Verdens- og bakkerekord på 251,5 meter. Satt av Anders Fannemel i 2015.
  • En av kun fem skiflyvningsbakker i verden.
  • Arrangerer verdenscup i skiflyving 12-14. Februar.
  • Fredag arrangeres det erstatningsrenn etter at søndagsrennet i Holmenkollen ble avlyst forrige helg. Alle med billett til Kollen-søndagen kommer inn i Vikersund denne dagen.
  • Ligger cirka 1 time vest for Oslo.
Reklame