Villmann og lam, i dag kan du treffe forfatteren på Nordbyen

villmann_og_lam_cover   Forfatteren av boka, Grete Marie Johnsen, opprinnelig fra Halle i Brunlanes kan du treffe på Nordbyen i dag lørdag fra klokk 12.00.

 

Boken “Villmann og lam” er den sanne historien om friluftsmannen Steinar, som brått blir lam fra livet og ned. Historien er ført i penn av Grete Marie Johnsen, alias journalisten Marie. Den anerkjente journalisten Marie settes nå på prøve. Ikke bare er Steinar lam, han er også sta og nekter å la seg intervjue andre steder enn på hytta, under åpen himmel og med naturen som ramme. Her ute er det lettere å være ærlig, og han pynter ikke på noe.

– Hent ei saks! Dere kan klippe av de ødelagte senene med en gang!
I drosja fra Ullevål, tilbake til Sunnaas, gir nervetrådene likevel beskjed. Smerten eksploderer. Steinar glemmer det aldri.
– Følelsen var like sterk som jeg skulle vært på fotballbanen og fått et spark på skinnleggen. Jeg fikk en lærepenge; å være lam er absolutt ikke det samme som å være følelsesløs.

I boken deler Steinar den berg-og-dalbanen av følelser som lammelsen førte med seg. Raseri, hjelpeløshet, sorg og skuffelse. Alle nederlagene. Staheten. Og etter hvert også oppturene, mestringfølelsen, gleden.

Resultatet er blitt en sterk historie om en mann som nektet å gi opp, en mann som nektet å definere seg selv som et offer. Selv når alt så som mørkest ut.

Reklame