Nordlendingene spiser mest softis av alle i Norge

Ingen steder i landet selges det så mye softis som i Nordland, Troms og Finnmark, ifølge omsetningsstatistikk fra Narvesen.

Nordlendinger og softis

– Det er ingen tvil om at nordlendingene har en egen forkjærlighet for softis. Og de siste ukene hvor det har vært fint vær i den nordligste landsdelen har salget eksplodert, sier kategorisjef Anniken Staubo i Narvesen.

Man skulle tro at det er de tradisjonelle sommerregionene, som Sørlandet og Østlandet, som har størst appetitt på softis, men det er altså innbyggerne i Nordland, Troms og Finnmark som spiser desidert mest softis ifølge omsetningsstatistikken fra Narvesen. Så langt i år et det solgt over en halv million softis i kjedens butikker i de tre nordligste fylkene.

– Jeg tror vi kan slå fast at det er en egen kultur for softis i Nord-Norge. Nordlendingene er også mer oppfinnsomme når det kommer til strøssel og tilbehør. Alt fra det tradisjonelle sjokoladepulveret til tørrfisk og sprøstekt løk har inngått i strøsselutvalget i Narvesens utsalgssteder i våre nordligste fylker, sier Staubo.

Hver fjerde softis selges i nord

Hver fjerde softis blir solgt i Nord-Norge, noe som innebærer at landsdelen selger langt mer softis enn folketallet skulle tilsi. I Nord-Norge er det i gjennomsnitt solgt 13.000 per utsalgssted så langt i år, mens det tilsvarende tallet for Østlandet og Sørlandet er i underkant av 8.000. Narvesen på Bossekop utenfor Alta er utsalgsstedet som selger mest i Norge. Hele 41.000 softis er solgt hittil i år.

– Det er imponerende hvordan lille Bossekop år etter år ligger på Norgestoppen i salget av softis. Noe av hemmeligheten bak suksessen er at de prøver å spesialtilpasse strøsselvarianter til kundene, som har ført til at de nå tilbyr nærmere 40 varianter, sier Staubo.

I fjor var det taffelsticks og sjokolade som slo an, mens det i år er mange som prøver den nye typen salte karamellperler, eller en blanding av mango – og jordbærstrø.

Narvesen har 345 utsalgssteder over hele landet og er dermed en god pulsmåler på softissalget i Norge.

Reklame