Nå er det vekst i flytrafikken på Torp igjen….

Etter to og et halvt år med nedgang er det veldig gledelig endelig igjen å vise til vekst på Torp. 131 634 passasjerer reiste over lufthavna i november måned. I samme måned sist år var tallet 114 204. Veksten er på hele 15,3 % sammenlignet med samme måned i fjor.

d2x_7804_red

Adm.dir Gisle Skansen og markeds og kommunikasjonssjef Tine Kleive-Mathisen kan igjen ta fram  smilet. Foto: Jan E. Thorstein

Det er utenrikstrafikken som vokser. Antall utenriksreisende var totalt 99 019, en økning på hele 34,6 %. Veksten skyldes i hovedsak at Ryanair har flyttet en rekke ruter til Torp, som en konsekvens av nedleggelse av Rygge. Ryanair har fra oktober til november doblet antall reisende fra Torp.

Innenrikstrafikken utgjorde 32 615 passasjerer, og her er det en nedgang på 19,7 % i forhold til samme periode i fjor. Dette skyldes redusert kapasitet på alle innenriksruter som er en konsekvens av både flypassasjeravgiften og redusert aktivitetsnivå knyttet primært til olje og gassvirksomhet som genererer stor næringstrafikk.

«Det gleder oss å endelig se at trafikken igjen vokser på Torp. Vi har nå fått et godt og variert tilbud av direkteruter, både Tenerife, Milano-Bergamo og Manchester som helt ny destinasjon, samt at vi har stor kapasitet på Spania, Polen og Baltikum. For den som ønsker å reise litt lenger i vinter, er mulighetene store med nettverkselskapene KLM og Widerøe fra Torp», sier markeds og kommunikasjonssjef Tine Kleive-Mathisen.

Reklame