Utenlandskarantene over sommeren?

Statsminister Erna Solberg på pressekonferansen om endrede korona-tiltak 7. april 2020. Foto: Arvid Samland, SMK

Regjeringen ber befolkningen være forberedt på at reisekarantenen kan vare over sommeren. Samtidig letter den på flere andre restriksjoner. Om en uke får vi vite mer.

Karanteneplikten endres fra 14 til 10 døgn etter Regjeringens pressekonferanse torsdag. Dersom du har hatt SARS-CoV-2 får du unntak fra karanteneplikten i seks måneder etter infeksjonen.

Myndighetene fraråder fortsatt utenlandsreiser, og alle som har vært utenlands må i karantene når de kommer hjem. De nåværende karantene- og innreisebestemmelsene gjelder fram til 15. mai og må fornyes for å kunne vare utover denne datoen. Regjeringen har varslet EU om at den kan komme til å forlenge disse i inntil tre måneder.

Statsminister Erna Solberg sa i pressekonferansen torsdag at Regjeringen vil komme tilbake med nye reiseråd 15. mai. Hun sa også at reiserådene ikke kan endres ensidig av Norge, men i samarbeid med andre land.

Hun minnet ellers om at vi må holde sosial avstand i lang tid framover, vaske hendene ofte og ikke klemme andre enn de du skal klemme…

1. juni kan fornøyelsesparker åpne og 15. juni kan badeland åpne for publikum. Disse lettelsene ble kunngjort samtidig med en rekke andre endringer i restriksjonene.

Reklame