Danmark innfører vaksinepass …

Et digitalt vaksinepass skal bidra til å gjenåpne deler av det danske samfunnet. I første omgang vil forretningsreisende være prioritert.

Den danske regjeringen er blitt enig med næringslivet og kulturlivet i Danmark om å innføre et digitalt «koronapass». Det ble presentert på av Danmarks finansminister Morten Bødskov på en pressekonferanse onsdag.

En slik avtale skal ha vært etterspurt av næringslivet i lang tid, og er nå inngått mellom Danmarks regjering og æringslivsorganisasjonene Dansk Erhverv og Dansk Industri. De administrerende direktørene for for organisasjonene deltok også på pressekonferansen.

 Danmark er fortsatt hardt rammet av koronapademien, innledet Bødskov med å si.

Men næringslivet har behov for å kunne reise, fortsatte han. Derfor vil et digitalt koronapass være klart om tre til fire måneder.

Passet skal i første omgang vise hvorvidt man har fått koronavaksinen. Andre opplysninger, som for eksempel at man har testet positivt for antistoffer, kan komme senere. Passet blir digitalt, og at det lanseres på det danske helsedepartementets nettsider.

Før koronapasset tas i bruk om tre til fire måneder, vil det diskuteres hvordan det i praksis skal brukes. Det vil avhenge av smittesituasjonen, sier finansminister Morten Bødskov. 

Reklame