Lyset forandrer landskapet ….

Tekst og foto: Svein E. Børresen

I skog og mark er lyset med på å gjøre turene spennende, og ikke minst varierende. Som naturfotograf er lyset det viktigste instrumentet vi har. Og det er naturen som spanderer lyset. Derfor er turene, selv i de samme områdene, aldri like! Enten det er sol eller overskyet, grålysning eller skumring, forandrer lyset seg hele tiden.

Bildene til denne artikkelen er tatt på samme kveld, med bare minutters mellomrom. Da jeg så dagens siste sol på en del av svaberget, ville jeg forevige det. Et nydelig, gyllent lys før sola gikk ned bak landet i vest. Men da jeg hadde tatt noen opptak, ville jeg la kameraet stå på samme sted. Jeg ville ha noen opptak av det samme motivet etter at sola hadde gått ned. Kamerastativet ble stående – og jeg drakk kaffe.

Så, en liten stund etter at sola hadde forlatt skjærgården, tok jeg nye opptak. To bilder av nøyaktig det samme landskapet, men likevel så totalt forskjellige. Det er det som er så spennende ved å være naturfotograf!

Reklame