SØK ELGJAKT NÅ!

I statsallmenningene får hver annen elg- og hjortejeger skutt et dyr. Er det din tur i år?

I disse dager legger fjellstyrene i Norge omkring 90 jaktfelt for elg/hjort ut for søknad på nettstedet inatur.no. Søknadsfrist er 30. april for Namdalseid, Osen, Frosta, Torpa, Øystre Slidre og Reinsjø, og Harran fjellstyre. De øvrige fjellstyrene har søknadsfrist 1. mai. Du kan sende én samlesøknad for alle jaktfelt.

Elg_Brunlanes_Røsserø_ MG_9337W

Elgjakt. foto: Reidar Nordkveldemoen

 

Statsallmenningene i Sør-Norge inneholder store jaktområder som administreres av fjellstyrene. I fjor ble det felt 1057 elg og 73 hjort i disse. Tilsammen jaktet 2042 storviltjegere i statsallmenningene. Med 1130 dyr felt, vil det si at mer enn annenhver jeger fikk skutt elg eller hjort i fjor.

Fellingsprosenten (prosent av årets kvote) på elg var i statsallmenningene på noe over 88, mot 90 året før. For landet som helhet var fellingsprosenten 77.

Det ble skutt flest elg i områdene til Øyer fjellstyre, 136 dyr av en kvote på 151. Hakk i hæl fulgte Engerdal med 133 felte dyr. Her var kvoten på 149.

For jaktområder og -muligheter, se:

www.fjellstyrene.no

www.inatur.no