Multekarten er her….

Multer vokser vilt i myrområdene på den nordlige halvkule. De er guloransje i fargen og minner noe om bringebær i form. Bærene er meget saftige og smaken er karakteristisk og meget aromatisk. Mange regner multer som kongen av de viltvoksende bærene. Det er viktig at bærene ikke plukkes for tidlig, men ferdig modnet om høsten for at konsistens og smak skal være riktig utviklet. Friske multer selges for det meste i spann.

Multer spises naturell med fløte og sukker eller som multekrem. Multer kan også brukes som kakefyll, i fromasj, pai eller som syltetøy. Multer kan gjerne fryses ned for senere bruk. Multer inneholder A- og C-vitaminer og mineraler.

Det ser ut til at det blir en forholdsvis tidlig multeår i år. Denne multekarten ble fotografert av Reidar Nordkveldemoen i nordre del av Larvik kommune nå på mandag 13. juli.

multekart_mg_19457w

Multekart 13. juli 2015. Foto: Reidar Nordkveldemoen