Hipp hurra for eplet….I dag er Den Norske Epledagen.

Ta deg et eple – og bli med på feiringen!

På Telefrukt feirer vi Den Norske Epledagen med å spise epler. Dette er også dagen vi starter med markedsføring av Rubinstep, en helt ny eplesort her oppe. Alle de ansatte skal spise et Rubinspet-eple etter lunsj, forteller Svein Børte, daglig leder ved Telefrukt i Telemark.

eple
Den Norske Epledagen ble etablert av Opplysningskontoret for frukt og grønt i 1990 for å befeste hvilken posisjon eplet har i vår fruktproduksjon og i vårt kosthold.

Syrlig godt
– Ingenting er som nyplukkede norske epler. De er sunne, og det høye innholdet av syre gjør dem til en ekstra deilig smaksopplevelse.

Den karakteristiske syrlige smaken kommer av norske sommernetter med mye lys som  gjør at eplene modnes langsomt. Dette gjør eplene søte og delvis syrlige på smak, gir tynt skall og sprø konsistens.

Eplejus i verdensklasse
Rød Gravenstein er Børtes favorittsort.
– Smaken er frisk, og sorten har en fin balanse mellom sødme og syrlighet.

I sesong spiser han 3-5 epler om dagen.
– Epler er desidert best i frisk tilstand. Bearbeidet er eplejus en klar favoritt. Syrenivået i den norske eplejusen gjør at vi hevder oss i verdensklasse på smak. Jeg er helt overbevist om at den norske eplejusen er verdens beste, sier han.

Du kan lese mer om Den Norske Epledagen på www.frukt.no

Kanskje du skal feire med en deilig eplerett?
Oppskrift på ovnsbakt eple finner du HER
Oppskrift på muffins med eple, kanel og nøtter HER

Reklame