Nå kommer de kinesiske skituristene

Kinesiske myndigheter har bestemt at 300 millioner kinesere skal involveres i vintersport i forkant av Vinter-OL i Bejing i 2022. Det har gjort at skiinteressen hos kineserne har vokst voldsomt. Nå som Kina og Norge er blitt «venner» igjen, åpner det opp for et helt nytt og enormt skimarkedet fra Kina og Taiwan. Nå har de første asiatiske skituristene ankommet Trysil.

bnaenlml2i3vihurukrf

Nå kommer de kinesiske og taiwanske skituristene til Trysil.

 

26 kinesiske skiturister fra Taiwan er denne uken «testpiloter» i Trysil. De har aldri vært i Norge tidligere, men har stått på ski andre steder som Japan, New Zealand og Canada tidligere.

Trysil er plukket ut av kinesiske og taiwanske turoperatører som et velegnet sted for asiatiske skiturister.

Lettere for kinesiske turister å komme til Trysil

Lederen for et av de største turoperatørene i Taiwan er selv med på denne turen. Han var i Trysil for et år tilbake med NordicWay og Skistar, og valgte Trysil som et godt egnet sted for dem. Charles Ader Lee er selv en habil skiløper og tidligere aktiv.

– Vi har hatt det helt fantastisk i Trysil så langt. Anlegget her er veldig annerledes enn det gruppen har kjørt i tidligere. Det ser ikke så stort ut, men når man kommer seg ut på ski oppdager man at Trysil har noe for alle, fine områder for barn og løyper som passer alle nivåer, forteller Ader Lee.

Flere kinesere på ski

I forbindelse med at Beijing er vertskap for Vinter-OL i 2022, har kinesiske myndigheter bestemt at 300 millioner kinesere skal involveres i vintersport.

– Skiturisme har kineserne liten kompetanse på, så det åpner opp for norske aktører i Kina. Etter at Norge og Kina har blitt «venner» igjen, har det åpnet opp for et mye bedre samarbeid, og det vil gjøre det lettere for kinesere å komme til Trysil, sier Turid Backe-Viken, salgs- og markedsansvarlig i Skistar Trysil.

Antall kinesere på ski øker. På 90-tallet var det mindre enn 1000 skikjørere i Kina. I 2022 er det estimert at over 10 millioner kinesere kjører på ski.

Et av de viktigste vekstmarkedene

Den typiske kinesiske skigjesten vil være mellom 21 og 49 år og tilhøre den økende middelklassen og øvre middelklassen.

– Velstanden i Kina øker og reiselysten er stor. Norge har allerede hatt en rekordstor økning fra det kinesiske markedet på sommerstid. Den kinesiske middelklassen søker en sunnere livstil, og den skandinaviske livsstilen er ettertraktet, sier administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv.

– Kina og vinterturisme er en svært positiv kombinasjon for norsk reiseliv. Det er ingen tvil om at vinter-reiselivet har størst vekstpotensial i Norge, og det er heller ingen tvil om at Kina representerer et av de viktigste vekstmarkedene for norsk reiseliv i årene som kommer, sier Krohn Devold.

Reklame