Verdens fineste pels er norsk

Det siste året har danske Kopenhagen Fur utviklet merkevaren «Norwegian Type». Merkevaren symboliserer høyeste kvalitet både på pels og dyrevelferd. – Ja, Norwegian Type er best i verden, bekrefter Steinar Davidsen.

bb1eebe9-1ac6-4c36-a0dc-a57fb77b2864-w_960

Sammen med Torkil Tveter har Steinar Davidsen ansvar for sorteringen av verdens fineste pels, hos Kopenhagen Fur.

– Norske skinn er verdensledende i kvalitet. De har en dybde mellom underpels og dekkhår som gir moteindustrien muligheter frihet til å lage spennende design. Familiedrevne gårder med 100 års historie og vill norsk natur er bakgrunnen for merkevaren, og som gjør norsk pels verdensledende, forteller Davidsen.

Et eksklusivt produkt i verdensklasse

21. mars gjør Norwegian Type sin debut på verdensmarkedet. Da går 57 000 skinn under hammeren i København. Disse skinnene er internasjonalt markedsført som spesielt eksklusive.

Davidsen har 32 års erfaring med pels. Likevel innrømmer han å ha litt nerver for debuten.

– Jeg er veldig spent på hvordan auksjonen går. Vårt mål er å gjøre Norwegian Type til et like eksklusivt landbruksprodukt som Parmaskinke, Rioja og Fetaost, sier Danielsen.

Norwegian Type er tuftet på god dyrevelferd

– God dyrevelferd er essensielt for kvalitet, og Norwegian Type er den aller beste. Det er en klar trend i markedet mot å kjøpe pels fra sertifiserte gårder, og fra land som dokumenterer god dyrevelferd. Norske familiedrevne gårder er spesielt attraktive, sier Marketing Manager i Kopenhagen Fur, Mia Lysdal.

Mia Lysdal har vært aktiv i utviklingen av merkevaren, som er inspirert av den ville norske naturen. Merkevaren er spesielt rettet mot japanske, russiske og tyrkiske markeder.

– Tilbakemeldingene vi har fått fra potensielle innkjøpere er utelukkende positive. Det har kommet flere eksklusive innkjøpere fra Tyrkia, som kun er interessert i Norwegian Type. Vi gleder oss til å se hvordan salget går, forteller Davidsen.

Reklame