Advarer mot giftige blåskjell fra Hvaler til Sogn

Det er for tiden ikke trygt å spise blåskjell fra Oslofjorden, advarer Mattilsynet.

Ikke spis blåskjell du plukker selv fra Oslofjorden til Fjaler. Foto: Svein E. Børresen

Det er for tiden ikke trygt å spise blåskjell fra Oslofjorden, advarer Mattilsynet. Advarselen gjelder fram til 12. august, melder Tønsbergs Blad. Målestasjoner i Stor-Oslo, Hvaler, Fredrikstad, Tønsberg, Larvik og Kragerø viser høyt nivå av algegifter.

Det samme gjelder Risør, Arendal, Kristiansand, Egersund, Kvitsøy og Fjaler i sør og vest.

– Blåskjellene filtrerer algene, og da blir det gift i skjellene. Når de først har fått gift, trenger de noen uker på å bli rene igjen. Hvis det hele tiden kommer flere alger av samme type, tar det lengre tid, sier Anne Brit Haugen Østerås i Mattilsynet. (NTB)

Reklame