Nypotetene fra Vestfold er her!

_DSC7768

Endelig er de her. Nypotetene. Smaken av sommer. Smaken av Larvik. Tradisjon og kultur. Den første middagen ute i hagen. Årets høydepunkt på matfatet for mange. Bare må ha det. Kokte nypoteter med litt salt og en klatt meierismør eller rømme. Tilberedningsmetodene er mange. De norske nypotetene er ferskvare og veldig næringsrike.

_DSC7697

Fredrik Bakke på Hummerbakken ytterst i Brunlanes i Larvik kommune tok opp de første kassene nypoteter torsdag 9. juni. På bildet er det sorten Juno. Men også den hvite sorten Berber er klar for opptak.

_DSC7694

Solid mannskap på potetopptakeren er foreldrene til Fredrik, nemlig Osvald og Lise Bakke.

_DSC7741

Ole Anton og Per Olaf Agnes lar nypotetene godgjøre seg noen dager til før opptak. Her er det røde og hvite poteter i samme drill til ære for fotografen.

_DSC7754

Ole Johan Sundby på Lågen Potetpakkeri kan trygt anbefale årets nypoteter. Foreløpig er det bare kommet inn poteter fra bønder i Larvik.

Lågen Potetpakkeri er Norges nest største potetpakkeri. I løpet av året pakkes det ca. 15 200 tonn poteter, som leveres til grossister tilknytta Bama-Gruppa i Buskerud, Telemark, Vestfold, Østfold og Agder-fylkene. Pakkeriet ligger på Berganmoen i Lardal kommune, noen hundre meter fra grensa til Larvik.

_DSC7761

Fortsatt finnes det alt for mye importpoteter i butikkene. Men de norske vil sakte og sikkert ta over, for de er mye bedre på kvalitet og smak. Smaken av Vestfold!

Tekst og foto: Olav Nordheim.

Reklame