Hjelper spillavhengige

122 000 mennesker sliter med spilleproblemer her i landet. Nå tar Spillavhengighet Norge opp kampen mot spillreklame i sin nye kampanje. 

uten-navn

– Stadig flere aktører lover gull og grønne skoger i spillreklame på nett og TV. Vi ser blinkende og støyende lovnader om bonuser og Jackpot’s, enten det er Riise eller Carew som står foran kamera. Samtidig blir stadig flere nordmenn spillavhengige og havner i dype økonomiske problemer, sier daglig leder i Spillavhengighet Norge, Lill-Tove Bergmo. Organisasjonen mottar daglig henvendelser fra spillere og pårørende som trenger hjelp. – Det er ikke bare spilleren selv som rammes av problemer, men også spillerens familie, jobb og venner. Spillavhengighet er når du ikke lenger har kontroll over spillingen din. Spillingen dominerer livet – både tanker, følelser og atferd. Og en med spillproblemer vil fortsette å spille selv om det kan føre til økonomisk ruin for hele familien.
Vinn livet tilbake
Organisasjonen har laget reklamefilmen «Vinn livet tilbake» og håper den vil skape oppmerksomhet, dialog og debatt. – Vi som står bak Spillavhengighet Norge er enten tidligere spillere eller pårørende, og vi vet hvordan spillingen kan ødelegge. Det finnes kvinner og menn i alle aldre og yrker som har et spillproblem. Vi gir råd og veiledning til de som kontakter oss, og jobber for at myndighetene skal ha et strengt regulert spillmarked, sier Bergmo.
Regjeringen utreder nå spørsmålet om en mulig lisensordning for pengespill. Ordningen innebærer at det blir fritt frem for utenlandske spillselskaper i Norge, på linje med Norsk Tipping, som siden 2003 har hatt enerett til å operere dette markedet.
– Vi vet at eksponeringen for pengespill vil eksplodere hvis det blir fritt frem for utenlandske spillselskaper i Norge. Konkurransen blir større, flere vil spille og vi er redd for at enda flere vil få spilleproblemer hvis forslaget fra regjeringen blir vedtatt.
I dag ser du reklame her til lands fra utenlandske spillselskaper fordi flere norske TV-kanaler sendes fra utlandet. I tillegg er Internett en global markedsføringskanal som det er vanskelig å regulere.
Trenger du noen å snakke med?
Ta kontakt med Spillavhengighet Norge www.spillavhengighet.no

 

Reklame